Kontroversiell grundare tar över vd-posten på Zynga

Zynga tappar sin chef då den forna Xbox-chefen Don Mattrick beslutat sig för att lämna spelbolaget.

Detta efter två år på posten. Samtidigt dyker företagets kontroversiella grundare Mark Pincus upp igen. Wall Street svarade med att handla ned aktien 10 procent i efterhandeln i natt.

Mark Pincus lämnade samtliga operativa roller i Zynga under förra året. Men nu kommer han alltså tillbaka och kommer framöver att vara vd för bolaget. Lönen kommer att ligga på modesta 1 dollar.

Finansdirektören David Lee skall samtidigt uppgett att bolagets resultat utvecklat sig som förväntat under det första kvartalet. En rapport kommer att presenteras den 7 maj.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.