Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Köp Affärsvärldens favorit Kopparbergs Bryggeri

2017-03-08 08:20
Peter Bronsman är vd, grundare och största ägare i Kopparbergs Bryggeri. Foto: Kopparbergs

Tillväxtsagan Kopparbergs Bryggeri har fått sig en rejäl valutasnyting. Men i ett längre perspektiv framstår kursnedgången som överdriven.

Kopparbergs Bryggeri är en gammal Affärsvärlden-favorit som har haft det tungt på börsen sedan i somras. Trots Brexit-beskedet rusade aktien vidare till kursrekordet på 330 kronor i slutet av juli och passerade därmed vår riktkurs på 300 kronor. Sedan dess har aktien rekylerat nästan 40 procent till 200 kronor.

Hur man ska agera i aktien är inte självklart. Kortsiktigt går Kopparbergs mot ett svagt första kvartal samtidigt som aktien inte är uppenbart fyndvärderad trots raset. Mot det ska ställas att det långsiktiga tillväxtcaset definitivt är intakt. Valutafluktuationerna till trots så har Kopparbergs en mycket stark och växande position med stabila kassaflöden. Bolaget är dessutom en uppköpskandidat. Utdelningshöjningen till 5,9 kronor andas fortsatt optimism och säkrar en direktavkastning i folkölsklassen, kring 3 procent. Det luktar trots allt långsiktigt köpläge i detta spännande men lite udda tillväxtbolag.

Det här är en nedkortad version av analysen

Läs mer: Folkölsyield i ciderbolaget
.

Jonas Elofsson

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom