Köp betting-doldisen

Bolaget växer snabbt, har stor spridning av intäkterna och dessutom en stor förvärvskassa. Aktien är billigast i bettingsektorn och definitivt köpvärd.
Köp betting-doldisen - aktier-index-penna-affarsvarldne-700_binary_6878257.jpg

KÖP. Den svenska betting­sektorn på Stockholmsbörsen växer med nya bolag och har nu flest noterade bettingbolag av alla börser i världen. Aspire Global är, som ett av de mindre bolagen sett till sina 1,5 miljarder kronor i börsvärde, fortfarande oförtjänt en doldis i aktiemarknaden. För lite drygt ett år sedan tog bolaget klivet in på First North på teckningskursen 30 kronor.

Bettingsektorn har utvecklats svagt på börsen i år och de flesta aktier har fallit, en del ganska rejält. Det är dels ett resultat av generellt ökad riskpremie och multipelkontraktion i hela sektorn. Aktiemarknaden ser en ökad osäkerhet kring vinstutvecklingen och konkurrensen inför den stundande svenska omregleringen. Även hårdare tag från brittiska kontrollmyndigheter har skapat osäkerhet i bolagen med stor exponering mot Storbritannien.

Affärsvärlden ser igenom det negativa sentimentet kring Aspire Global och ser då en attraktivt värderad aktie med en solid affärsmodell med stor spridning i geografier och intäkter. Det sänker den operativa risken. Med p/e 11 och ev/ebitda kring 7 sticker aktien ut på såväl egen hand som relativt sektorn. Särskilt givet det faktum att bolaget är ett av de mest snabbväxande bolagen i sektorn. Dessutom handlas aktien till kring 4 procent direktavkastning enligt vår prognos. Affärsvärldens riktkurs och motiverade värde hamnar på 48 kronor på ett års sikt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco