Köp börsens dystergök

Mobilspelbolaget har fått en usel start på börskarriären, men aktiemarknaden är alldeles för negativ. Bolaget har många tillväxtben och värderingen är riktigt aptitlig.

KÖP. Det finländska mobilspelsbolaget Rovio har verkligen inte rosat aktiemarknaden sedan börsintroduktionen på Helsingforsbörsen i september förra året. Från teckningskursen 11,5 euro har aktien slaktats vid två tillfällen men rekylerade upp efter årets första kvartsalsrapport. På onsdagen stängde aktien på 5,45 euro.

Rovio var pionjärer inom mobilspel och är mest känt för succén Angry Birds som lanserades redan 2009. Den initiala affärsmodellen var att sälja spelen för en dollar styck och Angry Birds blev i princip den första riktiga dundersuccén på den mobila plattformen. Rovio har även varit duktiga på att kapitalisera på varumärket Angry Birds genom att licensiera ut varumärket till allt från leksaker till kläder

I dag har bolaget drygt 1 miljard i nettokassa och letar förvärv. Förutsättningarna för att Rovio åter ska visa en sund tillväxt, främst under 2019 när en ny film lanseras, bedömer vi som mycket goda. Produktportföljen är trots allt bred och Rovio äger ett starkt digitalt varumärke.

I en glödhet och i många avseenden överhettad gamingsektor på börsen står Rovio ut som riktigt lågt värderad, helt enkelt billigast i sektorn. På Affärsvärldens prognoser för 2018 och 2019 landar ev/ebit på 11,8 respektive 6,0. Det innebär en kraftig rabatt mot sektorn som det inte finns fog för.

Varje försäljningskrona värderas dessutom till låga 1,1 för 2018 års prognos. Det indikerar en total misstro mot att bolaget ska lyckas växa vinsten och än mindre höja rörelsemarginalen från dagens 10 procent. Den låga värderingen såväl i absoluta tal som relativt sektorn har skapat ett utmärkt ingångsläge. Köp aktien och lägg i byrålådan. Mycket talar för att aktiemarknadens fågelskräck kan släppa.

Detta är en nedkortad version av Nytt liv i Finlands arga fåglar

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets