Köp formsvag konsult

ANALYS Multiconsult tappade överlönsamheten, men efter probleminsikt och åtgärder ses nu lovande återhämtningstecken hos det konjunkturtåliga konsulthuset.
Köp formsvag konsult - index-penna-aktier-affarsvarlden-700_binary_6878447.png

KÖP På egna meriter är Oslonoterade Multiconsult en möjlig lågriskdubblare på 3–5 års sikt, utöver uppsida från tilläggsförvärv. Det är slutsatsen när Affärsvärlden nu återvänder till teknikkonsultdoldisen på en analyskurs om 63 norska kronor, en bra bit under noteringskursen 78 kronor från våren 2015 och en bra bit under vårt misslyckade köpråd i nummer 33/2017.

Starka hemmamarknadspositioner, med fyra femtedelars omsättning i Norge, och defensiv övervikt, med halva omsättningen mot offentlig sektor, förklarar bolagets historiska överlönsamhet. Det förra köprådet misslyckades dock när aktien föll dryga 30 procent på tolv månader, som följd av dels den norska marknadens löneinflation men därtill av självförvållade projektmissar som blåst bort överlönsamheten mot branschen.

De initiala besparingarna har nu utökats och projektstyrningen är under översyn. Därtill ska tillväxttempot hållas tillbaka tills överlönsamheten är återställd. Första kvartalets underliggande lönsamhet utvecklades åt rätt håll och det utan att de långsiktiga konjunkturstabila tillväxtmöjligheterna gått förlorade.

Aktien ingår i Affärsvärlden Analys+ modellportfölj Nordiska Värdeportföljen, som passat på att öka exponeringen efter motgångarna.

Det här är en sammanfattning av aktierådet ”Formsvacka i finkonsulten”, som nu har förpublicerats exklusivt för tilläggstjänsten Affärsvärlden Analys+ prenumeranter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets