Köp kapitalsnålt tillväxtbolag

Tjänsteföretaget lockar med fin organisk tillväxt och goda kassaflöden. Aktien borde värderas upp.
Köp kapitalsnålt tillväxtbolag - index-penna-aktier-affarsvarlden-700_binary_6878447.png

I slutet av november i fjol sänktes rekommendationen i tjänsteföretaget Coor till en neutral vänta-rekommendation. Efter en fin börsresa såg uppsidan helt enkelt inte tillräckligt lockande ut. Nu byter Affärsvärlden fot – det är dags att stiga på igen.

I fjol växte Coor med 6 procent organiskt och den positiva trenden håller i sig. Första kvartalet, då nya avtal tecknades med bland annat Novo Nordisk och Swedavia, var den organiska tillväxten fina 10 procent. Aktien föll dock på rapporten då lönsamheten försämrades.

Här är vi inne på att marknaden fortfarande inte fullt ut förstår Coors modell, där nya och omförhandlade kontrakt initialt tynger lönsamheten. När Coor sedan effektiviserat, vilket normalt tar 6–18 månader, förbättras lönsamheten. Det här avspeglas i ett mycket dåligt samband mellan Coors organiska tillväxt och ebita-resultatets utveckling på kvartalsnivå.

Aktien handlas nu till cirka 12,4 gånger ebita-resultatet på Affärsvärldens prognos för 2019. Det är inte dyrt för ett bolag med god, kapitalsnål, organisk tillväxt. Köp med riktkurs 72 kronor på ett års sikt.

Detta är en nedkortad version av aktierådet Kapitalsnålt tillväxtbolag

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets