Köp pressat skolbolag

Skolbolaget har fått mycket stryk på börsen efter att par bakslag. På den här nivån är aktien åter intressant.
Köp pressat skolbolag - aktier-index-penna-affarsvarldne-700_binary_6878257.jpg

KÖP. Den svenska skolan ligger högt upp på dagordningen för väljarna i höstens riksdagsval, och Internationella Engelska skolan (IES) lyfts relativt ofta fram i debatten som ett positivt exempel. IES är en populär friskola med 161 000 elever i kö till 24 000 platser, motsvarande knappt sju sökande per plats. Senaste kvartalet växte bolagets omsättning med 12,6 procent, i princip enbart tack vare ett högre elevantal.

Sedan slutet av januari har dock aktien tappat hela 25 procent. Bakom kurspressen ligger materialiserandet av flera av de risker som vi lyfte fram i vår analys för ett år sedan och som nu pressar lönsamheten.

Lönsamhetspressen lär fortsätta i närtid, vilket kan hämma aktien. På våra prognoser för nästa räkenskapsår (2018/2019) värderas aktien till p/e 14,8 och ev/ebit 10,9, vilket ändå är ett helt okej ingångsvärde i detta kvalitetsbolag som har fortsatt mycket goda tillväxtmöjligheter på sikt. Köp med riktkurs 78 kronor.

Det här är en sammanfattning av aktieanalysen Kortsiktig press ger köplägeEngelska skolan har fått mycket stryk på börsen efter att par bakslag. På den här nivån är aktien åter intressant. 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.