Köp rabatterad doldis

Den Latour-kontrollerade verkstadsdoldisen jobbar på bra i skymundan. Rabatten mot sektorn framstår som omotiverad.
Köp rabatterad doldis - aktier-tidning-affarsvarlden-700_binary_6880111.png

KÖP Bland Stockholmsbörsens bästa ägare återfinns utan tvekan Gustaf Douglas-kontrollerade och Jan Svensson-ledda Latour. Investmentbolagets stall är fullt av kursraketer, däribland låsbolaget Assa Abloy, teknikkonsulten Sweco, belysningsfirman Fagerhult, stängselfirman Troax och industriella it-bolaget HMS Networks. Det Helsingsborgsbaserade verkstadsbolaget Nederman, som levererar system, produkter och service inom industriell luftfiltrering, har dock hållt sig undan börsens strålkastarljus.

Från börsintroduktionsåret 2007 till 2017 ökade omsättningen från 1,0 miljard till 3,1 miljarder, motsvarande nära 12 procents tillväxt per år. En stor del av tillväxten har kommit via förvärv, men Nederman har inte behövt trycka en enda ny aktie under perioden. Ett styrketecken naturligtvis. Framöver är det högst sannolikt att Nederman fortsätter på den inslagna vägen, där bolaget inte minst via förvärv håller på att bygga en tydlig marknadsledarposition inom industriell luftfiltrering, en bransch värd omkring 50 miljarder kronor globalt.

Vid sidan av förvärvspotentialen finns ett i grunden ständigt ökat fokus på miljöteknik och hårdare regleringar som ger goda organiska tillväxtförutsättningar i grunden. Potentialen är betydande på tillväxtmarknader i takt med att dessa närmar sig västerländsk standard på miljöområdet, inte minst Kina. I just Kina såg Nederman för övrigt en klart positiv utveckling, såväl i fjol som under första kvartalet i år.

Märkligt nog verkar investerarna inte vilja betala upp för Nederman, trots att bolaget har det mesta som kan önskas i en investering. Starka och duktiga huvudägare, en bra vd (som dessutom äger aktier för 27 miljoner), fin historik, goda tillväxtutsikter, potential att lyfta lönsamheten och kortsiktig medvind.

På en börs där inte minst hyllade cykliska bolag börjar se dyra ut sticker Nederman ut som ett välskött alternativ med röd prislapp. Den tunna handeln gör aktien till en utmärkt, långsiktig köp-och-behåll-aktie för placerare med flerårig horisont. I vårt ettåriga perspektiv blir riktkursen 310 kronor. Köp.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Luftreningsbolag som övertygar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.