Köp snabbväxande börsdoldis

Konsultbolaget växer snabbt samtidigt som det finns goda möjligheter att klättra närmare rörelsemarginalmålet. Aktien handlas nära all-time-high men är fortfarande köpvärd.

KÖP. Konsult- och utbildningsbolaget BTS fortsätter att övertyga. Tillväxtdoldisen levererade ännu ett rekordkvartal när halvårsrapporten presenterades. Aktien tog ett glädjeskutt på 8 procent på rapportdagen, där bolaget samtidigt höjde vinstprognosen för 2018, från ett bättre resultat före skatt till ett väsentligt bättre resultat jämfört med föregående år.

Den valutajusterade omsättningen ökade 29 procent i andra kvartalet, inklusive förvärv. Rörelseresultatet ökade än snabbare och resultat efter skatt allra mest, plus 46 procent. Det senare har sin grund i att USA utgör drygt hälften av omsättningen och att den amerikanska skattereformen ger ett engångslyft i år. Samtliga geografiska marknader utvecklas väl där Europa går starkast givet stark utveckling i de två brittiska och tyska förvärven förra hösten.

BTS finansiella ställning är god och det finns utrymme för fler förvärv. På våra prognoser för 2018 och 2019 värderas aktien till ev/ebit 16 respektive 13. Inte billigt men ändå köpvärt för en historisk snabbväxare och ett bolag av BTS kaliber. På köpet får man en stadig utdelning som har höjts 16 år i rad.

Detta är en nedkortad version av Snabbväxare i högform

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.