Köpläge i turnaround-caset

ANALYS Industribolaget tillhör börsens surdegar. På nuvarande kursnivåer ser dock kalkylen attraktiv ut.
Köpläge i turnaround-caset - cavotec-700_binary_6839160.jpg

KÖP Mid cap-noterade Cavotec har varit en usel aktieplacering på senare år. Bolaget som framför allt tillverkar produkter till flygplatser och hamnar, exempelvis ett automatiskt förtöjningssystem, har gått från tillväxt till ett krympande bolag med lönsamhetsproblem. Sedan Affärsvärlden gav aktien gul flagg i nummer 41/2016 har kursen nästan halverats. Nu talar dock flera faktorer för att aktien är intressant (läs mer här).

Nås målen med nuvarande årsomsättning kring 200 miljoner euro handlas till aktien till låga ev/ebit 8 respektive ev/ebit 6. Den pressade värderingen och väsentligt stärkta balansräkningen begränsar nedsidan samtidigt som potentialen är god om bolaget lyckas lyfta rörelsemarginalen till fullt rimliga 7–10 procent. Aktien platsar i den långsiktiga portföljen.

Detta är en kortversion av aktierådet Turnaround på rätt väg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco