Köpråd: Fortsatt klirr i Qliro

Qliro har hamnat i ett bra nyhetsflöde och de strukturella greppen får bra betalt. Mer lär komma och omvärderingen är inte över.

KÖP. E-handelsbolaget Qliro tillhör en av årets vinnare på börsen med en kursuppgång på drygt 75 procent. Affärsvärlden bytte vältajmat fot i juni förra året. Från kursen 9 kronor har aktien klättrat till riktkursen 15 kronor som vi ­basunerade ut i vårt köpråd i början av året.

Qliro gör flera saker rätt just nu. Den svaga utvecklingen i Lekmer har skymt sikten i Qliro. Renodlingen är en viktig del för att synliggöra värden i övriga bolaget, öka stabiliteten och minska riskrabatten.

Ytterligare trigger är en avyttring av Gymgrossisten, som vi bedömer vara värd mellan 300 och 400 miljoner kronor. Viktigast är dock att försäljningen ökar i marknadsplatsen, fram­för allt ökningen av externa handlare och att QFS fortsätter sin resa mot det finansiella målet 150 miljoner kronor rörelseresultat (ebitda) under 2019, vilket vi ­bedömer som nåbart.

Insideraktiviteten har varit hög under maj där bland annat vd och finanschef har köpt aktier. Qliro är ett unikt sätt att få exponering mot betalningslösningar för e-handel. Affärsvärlden rekommenderar att köpa aktien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets