Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Köpråd: Lågvärderad men högklassig konsult

2017-09-13 18:15

It-konsulten presterar en rörelsemarginal i nivå med finkonsulterna. Värderingen är dock väsentligt lägre och det osar fyndläge.

KÖP Den starka konjunkturen i allmänhet och digitaliseringen i synnerhet har gjort att konsultsektorn på börsen har utvecklats betydligt bättre än index det senaste året.

It-konsulten Avegas omsättning för den senaste tolvmånadersperioden landade på 450 miljoner kronor, efter att ha haft en relativt svag omsättningstillväxt de senaste fem åren.

Rörelsemarginalutvecklingen har dock varit betydligt mer övertygande med en fördubbling till 10 procent den senaste tolvmånadersperioden jämfört med 2012.

Vd Per ­Adolfsson, Bisnodes tidigare vd, ­tillträdde i augusti förra året och har ­genomfört vissa strukturella grepp som nu ger resultat.

Med relativt modesta ­antaganden för 2018 värderas aktien till p/e 9 och ev/ebit 6, uppenbart lägst i konsultklassen. Det är klart köpvärt. Affärsvärldens ettåriga riktkurs på 38 kronor inkluderar en rabatt för dålig likviditet. På köpet får man en direkt­avkastning på minst 5 procent.

Det här är en nedkortad version av analysen Billigast i konsultklassen

Jonas Elofsson

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom