Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Köptips från Börsveckan

2013-04-02 07:55

Börsveckan gör två förändringar i sin portfölj i veckans utgåva, men begränsar därutöver sina analyser av svenska aktier till en kortare analys av ett First North-bolag. Detta till förmån för amerikanska aktier, då utgåvan är en USA-special.

För vårdbemanningsbolaget Dedicare har Börsveckans tålamod efter ett flera månader långt kursstillestånd upphört och tidningen säljer av sitt innehav från portföljen, även om köprådet står kvar. En debatt pågår sedan flera år i vården om vådan av bemanningsföretag, men efterfrågan är stark och Börsveckan upplever inte debatten som ett reellt hot.

Pengarna från försäljningen av Dedicare används till att köpa aktier i bygg- och ventilationsbolaget Lindab. Att bolaget har en ny vd och ordförande är spännande, och möjligheterna till någon form av strukturaffär bedöms vara goda - "lite grann är det sådana åtgärder som marknaden väntar på efter många år av dyster operativ utveckling", skriver Börsveckan.

Kortanalysen gäller hörlursbolaget Jays, vars avvaktarekommendation kvarstår efter en svag kvartalsrapport med vikande efterfrågan i Asien och USA.

I USA synar Börsveckan storbolag, och sätter köpstämpel på bland annat Disney, Microsoft, Google och Caterpillar. Rekommendationen för Pfizer blir däremot sälj, och tidningen avstår från både Walmart och Procter & Gamble.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom