Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Köpvärd duo från Börsveckan

2019-02-25 08:17
Foto: Klaus Ohlenschlaeger / Alamy

Börsveckan sätter rekommendationen köp på JLT och HK Scan. Scandi Standard, Nederman, Hembla och Patzer får dock rådet avvakta.

Det framgår av den senaste Börsveckan, nummer 9 2019.

Trots ett starkt bokslut och en häftig kursuppgång ser börsveckan uppsida i IT-hårdvarubolaget JLT.

IT-bolaget Mycronic har haft köpråd sedan 2016, och utsikterna är goda för att passera 4 miljarder under innevarande år. Aktien har dock gått starkt så det är åtminstone delvis diskonterat i kursen. På tolv månaders sikt känns aktien fullvärderad, och rådet sätts ned till avvakta.

Kycklingbolaget Scandi Standards rapport för det fjärde kvartalet "var inte ett steg i rätt riktning".

Bolaget visar god tillväxt, men längre ner i resultaträkningen anser Börsveckan att det ständigt underpresterar och tidningen ger rådet avvakta.

Verkstadsbolaget Nedermanfår en kvalitetsstämpel genom huvudägaren Latour, och på lång sikt kommer bolaget sannolikt vara en relevant spelare inom miljöteknik. I och med dagens värdering väljer Börsveckan dock att avvakta.

Aktien i det finländska livsmedelsbolaget HK Scan, som är krisvärderat och ett turnaroundcase, får ett "spekulativt köpråd" av Börsveckan.

I fastighetsbolaget Hembla är det svårt att lockas av en låg direktavkastning i beståndet och då kassaflödet inte täcker investeringarna är frågan om substansen kan växa om räntan börjar stiga. Rådet blir avvakta.

Värderingen av fastighetsbolaget Platzer framstår inte som låg, men bolaget är en intressant köpkandidat på lång sikt. Givet en osäker konjunkturbild och hur starkt aktien har gått senaste året ger Börsveckan rådet avstå på ett år sikt.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom