Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kraftigt ökade priser på liftkort

2013-12-30 10:58

Liftkorten i de svenska fjällen har blivit 15 till 20 procent dyrare på fem år.

Priset på ett dagkort hos skidanläggningsföretaget Skistars destination Åre har de senaste fem åren ökat med 22 procent medan ökningen för Vemdalen visar på en ökning på 23 procent. Motsvarande siffror för Lindvallen/Högfjället och Tandådalen/Hundfjället ligger på en ökning om 16 respektive 13 procent.

Det skriver Dagens Industri i dagens utgåva av tidningen efter en undersökning som tidningen gjort.

Prisökningen, som ökat flera gånger mer än inflationen, förklaras av branschen med tunga investeringar och löneökningar.

"Under de senaste åren har vi haft en låg inflationstakt. Men löne-, el- och dieselkostnaderna har alla överstigit inflationen, det är områden som väger tungt i branschen", säger Elisabet Jansson Strömberg, vd för branschorganisationen Slao, Svenska liftanläggningars organisation till Dagens Industri.

Prisökningen ligger väl i linje med den årliga prisundersökning som SIX News genomför över liftkortspriserna. I Skistars största destination Sälen, sett till liftkortsförsäljningen, låg prisökningen för Skipass under de senaste fem åren på mellan 12 till 21 procent.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom