Krisen allt djupare i Ericsson – spetskompetensen flyr bolaget

2016-09-08 06:42 Affärsvärlden Redaktionen
Foto: Ericsson

Krisen i Ericsson och osäkerheten om framtiden sänker motivationen hos de anställda, och fackförbundet Sveriges Ingenjörer noterar "en klart ökad ström" av ingenjörer som lämnar bolaget: "i många fall en fördubbling av personal som strömmar ut". Det skriver Dagens Industri, som talat med Per Norlander, koncernfacklig förhandlare på Ericsson och representant där för Sveriges Ingenjörers cirka 7.000 medlemmar på telekombolaget.

"Totalt är det 15.000-16.000 människor som sitter och funderar på om det finns någon framtid. De behöver nu ett positivt tecken som visar att de är önskvärda", säger han, och menar att de anställda han företräder har lätt att få jobb på annat håll.

"I stället för att fundera på hur man ska göra nästa generations mobilsystem, kravlösningar eller service så funderar man på varför ledningen gör som den gör. Eller varför man inte kan få några besked", säger Per Norlander vidare.

Enligt en "initierad bedömare" är det närmast katastrofalt att stå utan vd och strategi för ett bolag som Ericsson, eftersom den bransch det är verksamt i är så pass snabbrörlig.

Affärsvärlden Redaktionen

Premiumnyheter

Aktuellt inom