Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kritik mot Tencent efter uppskjuten Game of Thrones-final

2019-05-20 10:44
Kit Harington som Jon Snow och Emilia Clarke som Daenerys Targaryen. Foto: HBO/BSkyB/Kobal/REX/TT

Den hypade tv-serien Game of Thrones når klimax i och med att det sista avsnittet i den åtta säsonger långa seriens sista avsnitt, som släpptes under natten mot måndagen. I Kina slutade dagen det hela dock i ett antiklimax.

Detta då publiceringstiden för det efterlängtade avsnittet senarelades på grund av "överföringsproblem", skriver Reuters.

Mediabolaget Tencent meddelade under natten användarna att det sjätte avsnittet i åttonde säsongen drabbats av "medieöverföringsproblem", och att publiceringstiden flyttas fram på obestämd tid, framgår av ett meddelande från Tencent på det kinesiska Twitter-liknande sociala mediet Weibo.

Användare kritiserar Tencent i skarpa ordalag under inlägget, med hänvisningar till att tittarna görs till del av handelskriget med USA, där seriens Time Warner-ägda produktionsbolag HBO har sitt säte.

Tencent har sedan 2014 haft ensamrätt på HBO:s innehåll mot den kinesiska marknaden, skriver Reuters. Det kinesiska nätbolagskonglomeratet har vid ett flertal tillfällen konstaterats ha redigerat Game of Thrones-avsnitt och bland annat censurerat sex- och våldsscener, enligt nyhetsbyrån.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom