Kryptovalutapionjär betalar 46 miljoner för lunch med Buffett

Den kinesiske kryptovalutapionjären Justin Suns 4,6 miljoner dollar, motsvarande 46 miljoner kronor, blev det vinnande budet i en uppmärksammad auktion om en lunch med investeringsvärldens grå eminens, Warren Buffett. Miljardären har tidigare uttalat sig synnerligen kritiskt om kryptovalutor.
Kryptovalutapionjär betalar 46 miljoner för lunch med Buffett - warren-buffett-700_binary_6954006.jpg

28-årige Justin Sun ligger bland annat bakom Tronix, världens tionde största kryptovaluta enligt datatjänsten Coin Market Cap. I ett uttalande sade Justin Sun att han hoppas kunna upplysa Warren Buffett, som kallat kryptovalutor för ”råttgift i kvadrat”, om blockkedjeteknologin som är nyckeln bakom kryptovalutor.

”Det är inte så ovanligt att folk ändrar sig, särskilt inte i investerarkretsar. Investeringsmöjligheterna är som bäst när många underskattar en viss teknologi”, sade Justin Sun till den kinesiska nyhetsbyrån Caixin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco