Kurserna på Wall Street väntas dyka rejält

2016-01-15 14:14 Affärsvärlden SIX
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

Kurserna på New York-börserna ser ut att ta ett rejält dyk nedåt i inledningen av fredagens handel.

S&P 500-terminen var klockan 15.04 2,5 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 3,0 procent under.

Gårdagens tilltagna uppgång ser alltså ut att ätas upp direkt. Då klättrade börserna tillsammans med oljepriserna, men i dag har priset på det svarta guldet i stället rasat rejält. Europabörserna har också visat vägen nedåt genom att rasa samman efter en mer oregelbunden öppning.

Riskaversion är temat för dagen, och räntan på den amerikanska tioåringen backade temporärt ned under 2 procent för första gången sedan oktober förra året. Även då sågs globala börsras och volatilitet på marknaderna.

För svenska USA-investerare kan det också noteras att den amerikanska dollarn försvagats mot euron och kronan under fredagen.

Omsättningen i den amerikanska detaljhandeln var ned 0,1 procent i december jämfört med månaden innan. Analytiker hade räknat med oförändrad detaljhandelsförsäljning.

New York Empire State tillverkningsindex var -19,4 i januari vilket kan jämföras med förra månadens nedreviderade utfall på -6,2 och med förväntningarna som låg vid -4,0. De amerikanska producentpriserna inkom samtidigt i linje med marknadens förväntan.

Strax kommer statistik över den amerikanska industriproduktionen. Efter börsöppningen lämnas Michigan konsumentförtroendeindex.

Bland bolagen tappar Intel 6,3 procent i förhandeln. Intel rapporterade efter stängning i går, och nedgången kommer trots att resultatet överträffade analytikernas förväntningar.

Apple backar 3,0 procent i förhandeln. Underleverantörer i Asien varnade i dag för lägre intäkter under det kommande halvåret, vilket antyder sämre efterfrågan på Iphones.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Alla Tjänstebilar

ANNONS