Kursfall väntas på Wall Street

USA-börserna väntas inleda torsdagens handel med att falla tillbaka rejält.

Ett automatiskt handelsstopp slog till på torsdagen på Kinabörserna, det andra stoppet under innevarande vecka. Bakgrunden var kraftiga kursnedgångar efter att den kinesiska centralbanken låtit yuanen försvagas.

“Oron har ökat att de kinesiska myndigheterna förlorar greppet om marknaderna och förtroendet på det stora hela”, kommenterade Rabobank enligt Marketwatch.

S&P 500-terminen var klockan 14.35 cirka 2,1 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 2,7 procent under.

I augusti förra året föll världens börser kraftigt sedan Kina devalverat yuanen. Det ledde till ökad oro att avmattningen i världens största ekonomi kan vara värre än befarat.

Oljepriset har också fortsatt att falla på torsdagen. Bland aktierna i sektorn föll Chevron 2,9 procent i förhandeln, Exxon Mobil var ned 2,4 procent medan Occidental Petroleum backade 3,0 procent.

Macys ökade 0,7 procent i förhandeln sedan detaljhandelsbolaget tillkännagett planer på att säga upp personal och minska utgifterna.

Apple backade 3,0 procent i förhandeln på ökad oro kring produktionsnivåer vad gäller Iphone.

Yahoo backade 3,7 procent på rapporter om att internetföretaget ska säga upp åtminstone tio procent av personalstyrkan.

Nya arbetssökande i USA sjönk till 277.000 personer förra veckan. Väntat var 275.000.

Den officiella sysselsättningssiffran för december presenteras i morgon fredag.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG