Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kvalitena blir ny huvudägare i Ambia Trading

2019-03-14 11:13
Foto: Jörgen Appelgren

Ambia Tradings vd Marcus Andersson har sålt aktier till det privatägda fastighetsbolaget Kvalitena.

Det framgick av ett flaggningsmeddelande sent på onsdagseftermiddagen.

Marcus Andersson ägde 30,9 procent av aktierna före transaktionen och har minskat till 12,5 procent. Kvalitena ökar sitt innehav till 29,5 procent från 11,1 procent.

Affären har gjorts till kursen 7 kronor per aktie, enligt ett pressmeddelande på torsdagen från Ambia Trading vars verksamhet fördelar sig på två affärsområden: partihandel samt logistik.

"Att Kvalitena kommer in som ny största ägare ger oss betydligt större kraft att ta vara på de möjligheter som finns i koncernen och dess verksamheter", säger Ambias vd Marcus Andersson som har sålt aktierna.

"Det faktum att man nu väljer att öka sitt innehav visar på Kvalitenas långsiktighet, och framför allt på tron på att vår affär är rätt och har fortsatt utvecklingspotential. Nu kan vi fullt ut förverkliga våra planer och blicka framåt", tillägger han.

Kvalitena är ett privatägt fastighetsbolag med direkt- och samägda fastighetsinnehav samt investeringar i noterade fastighetsbolag. Utöver sina engagemang i fastighetsbranschen har Kvalitena investerat i mindre omfattning i noterade värdepapper och verksamheter differentierade ifrån fastighetsbranschen.

Ambia Tradings aktie handlas på Spotlight Stock Market.

"Vårt innehav i Ambia tillkom redan 2014, i samband med att bolaget listades på dåvarande Aktietorget. Vi bedömer att vi kan göra nytta på olika sätt i Ambia och medverka till en positiv utveckling, inte minst genom vårt omfattande kontaktnät. Vår tro är stark på att Ambia kan växa betydligt och nå en god lönsamhet", säger Harald Pousette vid Kvalitena.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom