Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kyssbilden som fick Vatikanen att rasa

2011-11-18 13:14

Pussfesten gör sig inte populär i den katolska högborgen. Nu hotar Vatikanen med att stämma klädbolaget Benetton efter den kontroversiella kampanjen.

I går inledde den italienska klädjätten Benetton en global kampanj under namnet Unhate.

Kampanjen utgörs av bland annat av bilder på religiösa och politiska världsledare som pussas.

På en av bilderna pussas påve Bennedick XVI imamen Shejk Ahmed al-Tayeb. Det var mer än vad Vatikanen klarade av som direkt hotade Benetton med juridiskt efterspel då bilden anses utgöra ”allvarlig brist på respekt".

Den kontroversiella bilden har nu tagits bort från kampanjen och Benetton har bett Vatikanen om ursäkt.

Att bilden dragits tillbaka från kampanjen saknar dock betydelse ifråga om genomslagskraft. Bilden sprids som vinden över nätet.

De andra bilderna på intima antagonister har i skrivande stund inte fördömts. Dessa bilder gestaltar palestinkse Mahmud Abbas och israeliske Bibi Netanyahu, USA:s Barack Obama och Kinas Hu Jintao, tyska Angela Merkel och franske Nicolas Sarkozy.

Några av kampanjbilderna pryder framsidan på några av Benettons skyltfönster. Huruvida bilderna kommer att publiceras är oklart. Hursomhelst är Benettons Unhate-kampanj ett fördöme när det gäller viral marknadsföring på nätet.

När det gäller att undvika tabubelagda ämnen får bolaget dock underkänt.

Jonas jonas_melzer

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom