Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Lannebo dumpar Kambi

2018-08-07 11:14
Foto: Pharaoh / Alamy/All over press

Lannebo Fonders småbolagsfond har under juli sålt hela sitt innehav i Kambi. Samtidigt har hedgefonden Bodenholm ökat sitt innehav i sportboksunderleverantören.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering.

Den sålda posten motsvarade 800.000 aktier, motsvarande 2,7 procent av det totala antalet aktier i Kambi.

Lannebos innehav i Kambi toppade på 7,3 procent förra sommaren, enligt statistiken. Sedan har positionen successivt monterats ned och vid årsskiftet uppgick innehavet till just 2,7 procent.

Parallellt med Lannebos minskning har Kambis nästa största ägare, hedgefonden Bodenholm inom Brummer & Partners paraply, ökat sitt innehav med nästan 300.000 aktier i juli, eller med cirka 1 procent av det totala antalet aktier i sportboksunderleverantören.

Bodenholm, som förvaltas av Per Johansson, har under en längre tid ökat i Kambi och ägarandelen var i slutet av juli uppe i 12,4 procent, en ökning från cirka 8 procent i början av året enligt Holdings.

Per Johansson har tidigare, bland annat i Dagens Industris tv-sändningar, motiverat sin tro på Kambi genom att peka på USA och de möjligheter som uppstått där efter att delstaterna numera får tillåta sportbetting på

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom