Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Länsförsäkringar tar corner i Stendörren

2018-11-28 10:47
Foto: Stendörren

Länsförsäkringar Fondförvaltning har köpt 120.000 aktier i Stendörren och därmed ökat sitt ägande till 10 procent av kapitalet.

EQT lade på tisdagen ett bud på Stendörren.

Enligt ett flaggningsmeddelande har Länsförsäkringar ökat ägandet till drygt 2,8 miljoner aktier i Stendörren, motsvarande 10,01 procent av kapitalet och 5,56 procent av rösterna.

Det skriver Peter Norhammar, förvaltare av Länsförsäkringars fastighetsfond, i ett email till Nyhetsbyrån Direkt efter att Länsförsäkringar Fondförvaltning tidigare på onsdagen flaggat för ett innehav om drygt 10 procent av aktiekapitalet.

Peter Norhamnnar påpekar att Länsförsäkringar är av uppfattningen att substansvärdet redan i nuläget "ligger en bra bit över budnivån" och därtill kommer att "växa snabbt under överskådlig framtid".

På tisdagen lade EQT Real Estate ett kontantbud på Stendörren Fastigheter på 100:25 kronor per aktie. Budet svarar för en premie om 3,8 procent jämfört med måndagens stängningskurs för B-aktien.

Stendörren noteras 1 procent högre till 101:50 kronor på onsdagsförmiddagen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom