Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Läsarstorm mot SEB-lönerna

2009-03-13 13:47

Affärsvärldens läsare har inte skrätt orden i sina kommentarer till löneökningarna på SEB. Här är ett urval av åsikterna.

Prowler går hårt ut och skriver att ”ledning och styrelse upp ett beteende som skadar banken” och att SEB.”brutit mot sin egen policy vad lägger beteende gentemot kunder och mot allmänheten”

Stefan ifrågasätter ”fingertoppskänslan i bankens ledning. Det inger inget förtroende när det gäller beslutsfattandet i övrigt.”

Steffa lanserar en teori att det är en medveten strategi för att på sikt få bort Annika & Co ”Kan detta vara ett sätt från ordförande att få negativ fokus på Annika & Co och att göra sig av med en för SEB obekväm Annika & Co? Är detta en strategi från Wallenberg?! Då måste avsättning av Annika & Co ske ganska snabbt innan allt för stort fokus hamnar på ordförande själv. Det handlar om förtroende hos kunderna!!!”

Ekonom kastar sig in i diskussionen om det är en moralisk fråga eller inte. Men för Ekonom

”handlar inte detta ett dugg om moral utan omdöme. Det var omdömeslöst att tacka ja. Risken för att detta skulle skada både bank och ledning var uppenbar. Man tar helt enkelt inte en sådan risk för en sketen löneförhöjning om man inte är omdömeslös.”

Ekis är däremot säker på att Falkengren sitter säker på sin stol och frågar retoriskt ”Får man verkligen kicken om man har ihop det med en av huvudägarna...?”

Till försvar går bland annat Anders som (ironiskt?) skriver att ”INGEN skall skälla på våran Annika, Hon är bäst.” Han passar också på att ge henne lite spartips, ”om hon sätter in sina 9 milj, på Nordea (sparkonto, med rätt? ränta) så har hon snart tjänat ihop de pengar som ´försvann´”.

affarsvarlden Administrator

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom