Lastbilsregistreringen vänder uppåt i Brasilien

Jämfört med föregående år är registreringarna av lastbilar i Brasiien långt sämre i december 2015, men jämfört med november ser det bättre ut.

Marknadsregistreringarna av tunga lastbilar i Brasilien föll 62 procent till 1.708 fordon (4.515) under december jämfört samma period i fjol. Jämfört med november var det en uppgång med 37 procent.

Inom det semi-tunga segmentet var registreringarna ned 60 procent till 1.656 lastbilar (4.134). Jämfört med månaden innan var det en uppgång på 19 procent.

Det framgår av branschorganisationen Anfaveas månadsstatistik.

Förändringen för helårsperioden 2015 jämfört med samma period året dessförinnan var -61 procent till 16.802 tunga lastbilar och -49 procent till 22.917 lastbilar i det semi-tunga segmentet.

För Volvos del registrerades 649 lastbilar totalt under månaden, en nedgång med 68 procent från samma period i fjol och en uppgång med 16 procent från november. 438 av lastbilarna var inom det tunga segmentet medan 211 stycken var inom det semi-tunga.

För Volkswagen-ägda Scanias del registrerades 462 lastbilar totalt under november, en nedgång med 64 procent jämfört med samma period i fjol och en ökning med 20 procent på månadsbasis.

Bland övriga lastbilstillverkare minskade MAN:s tunga lastbilsregistreringar med 57 procent under månaden, jämfört med i fjol. Mercedes-Benz minskade sina med 56 procent.

Tillverkaren med högst antal tunga lastbilar som registrerades under månaden var Volvo (438) följda av Scania (409), Mercedes-Benz (350) och MAN (307).

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets