Latour och Melker Schörling säljer i Loomis

2016-03-03 06:15 Affärsvärlden SIX
Loomis Foto: Justin Kase zfivez / Alamy/All over press

Investmentbolagen Latour och Melker Schörling meddelade sent på onsdagskvällen i ett pressmeddelande att man sålt hela sina innehav av B-aktier i kontanthanteringsbolaget Loomis, totalt 9,7 miljoner aktier. Det motsvarade 12,8 procent av kapitalet och 9,1 procent av rösterna i bolaget.

Latour sålde 5 miljoner aktier och Melker Schörling sålde 4,7 miljoner aktier. Försäljningen skedde genom en så kallad accelererad book building till priset 249 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt på cirka 11 procent gentemot onsdagens stängningskurs på 281 kronor. Goldman Sachs agerade mäklare i transaktionen.

De båda bolagen står dock kvar som aktieägare i Loomis, genom sina innehav av A-aktier. Latour innehar A-aktier motsvarande 23,8 procent av rösterna och 3,4 procent av kapitalet medan Melker Schörling innehar A-aktier motsvarande 1,2 procent av kapitalet respektive 8,5 procent av rösterna. De båda investmentbolagen har ingått en sedvanlig lock-up klausul för A-aktierna omfattande 180 dagar.

"Latour och Melker Schörling kommer att fortsätta att ta ansvar som huvudägare för Loomis genom oförändrad styrelserepresentation, och stödjer den långsiktiga strategiska inriktning som Loomis ledning och styrelse fastslagit", heter det i pressmeddelandet.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom