Ledningsförändringar på Vigmed

Vigmeds styrelse och ledning har under det tredje kvartalet genomfört en total revision av verksamheten i bolaget.

I revisionen har bolaget ”självkritiskt analyserat bakomliggande orsaker till avvikelserna från plan samt lämpliga åtgärder”, efter att bolagets produkter försenats till marknaden.

Med analysen som utgångspunkt har styrelsen beslutat att genomföra ett antal åtgärder som innebär vissa ledningsförändringar samt ett ökat fokus på försäljningsverksamheten. Det framgår av delårsrapportens vd-ord.

”Min bedömning är att de åtgärder som nu genomförs skapar goda förutsättningar för en positiv utveckling för Vigmed framöver”, skriver tillförordnade vd:n Henrik Olsen.

Under fjärde kvartalet kommer bolaget att sätta ”full fokus på försäljning”. Organisatoriskt samlar bolaget Supply Chain och marknads- och försäljningsfunktionerna under ett gemensamt område, Operations.

Ledningsgruppen reduceras till ”ett mindre och mer fokuserat team” av fyra personer, där ingår förutom Henrik Olsen ansvariga för ekonomi, forskning- och utveckling samt Operations.

Bolaget ska tillfälligt reducera produktutvecklingsaktiviteter och allokera om sina resurser mot försäljning och kundsupport.

”Detta innebär att vi kommer att vara färre anställda. Parallellt drar vi ner på investeringar i produktutveckling och produktionsutrustning, tills vidare har vi den produktionskapacitet som behövs och vi har etablerat nödvändiga kvalitetsuppföljningssystem, myndighetsgodkännande och certifieringar. Vår kostnadsbas kommer att reduceras markant under 2016 jämfört med tidigare år utan att vi tappar någon essentiell kompetens”, skriver Henrik Olsen vidare.

Den 30 juni uppgick antalet medarbetare till 19 (18), varav en är anställd i moderbolaget.

Bolaget meddelar också i delårsrapporten att kvalitetschef Ola Lindau har sagt upp sin tjänst på egen begäran och kommer att lämna Vigmed vid utgången av november. Ansvaret för kvalitet övertas av Annelie Hagström, som sedan tidigare också innehar ansvaret för allt regulatoriskt arbete

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco