Ledningspersoner har storsålt i Nordic Waterproofing

Sex chefer i Nordic Waterproofing har sålt aktier för många miljoner under de senaste månaderna och kraftigt reducerat sina innehav.
Ledningspersoner har storsålt i Nordic Waterproofing - pengar-700_binary_6979935.jpg

Totalt summeras försäljningarna till nästan 470.000 aktier under de fyra senaste månaderna, enligt information i ägardatabasen Holdings. Aktier har sålts till ett värde om cirka 47 miljoner kronor baserat på snittkursen under perioden.

”Det har bara funnits ett fåtal tillfällen att göra transaktioner under de senaste åren, och det är klart, nu när kursen steg så har väl folk passat på att realisera av privatekonomiska skäl”, säger Nordic Waterproofings finanschef Jonas Olin till Nyhetsbyrån Direkt om de många avyttringarna på sistone.

Aktien erbjöds till 71 kronor inför noteringen för snart fyra år sedan. I dagsläget handlas den kring 110 kronor, efter en uppgång på över 40 procent det senaste halvåret.

Jonas Olin spårar orsaken till försäljningarna till när bolaget blev rikskapitalägt 2011. Då sattes ett incitamentsprogram upp för bolagsledningen och det föll ut när bolaget noterades sommaren 2016, dock med en inlåsningsperiod på ett år.

”Därefter har vi haft en mängd loggböcker, bland annat inför förvärv, och det har inte funnits så många öppnade fönster att realisera vinsterna från incitamentsprogrammet”, säger Jonas Olin.

Martin Ellis, som är vd, sålde på tisdagen 90.000 aktier för nästan 10 miljoner kronor, något Direkt rapporterade på tisdagskvällen. Han har drygt 276.000 aktier kvar efter det.

Jonas Olin, som alltså är finans- och ekonomidirektör, sålde 35.000 aktier tidigare i februari och han har cirka 15.000 aktier kvar efter den affären.

Paul Erik Rask, Danmarkschef, har sålt hela sitt innehav, cirka 100.000 aktier sedan början av november, motsvarande 0,4 procent av aktiekapitalet i bolaget.

Petter Holth, chef över bolagets verksamhet i Norge, har sålt runt 125.000 aktier sedan början av november, och ännu lite mer om man går tillbaka ett par månader ytterligare. Han har 10.000 aktier kvar, enligt Holdings ägarregister.

Thomas Zipfel, chef för enheten Sealeco, har avyttrat drygt 70.000 aktier under de senaste månaderna. Kvarvarande aktier summeras till cirka 20.000 stycken.

Mats Lindborg, som är Sverigechef, sålde 50.000 aktier i december och har lite fler än 14.000 kvar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.