Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Ledningsturbulens vid Ray Dalios Bridgewater

2019-12-03 15:07
Foto: Anja Niedringhaus/AP/TT

Eileen Murray lämnar rollen som vd för Bridgewater, världens största hedgefond grundad av den frispråkige finansmannen Ray Dalio, skriver Bloomberg.

Det innebär att David McCormick blir ensam på posten, som tidigare delats på två, och att ledningsturbulensen som pågått sedan Ray Dalio lämnade vd-rollen för åtta år sedan fortsätter.

61-åriga Eileen Murray är en av fem personer som suttit på vd-posten sedan Ray Dalio klev åt sidan och inledde arbetet som biträdande ordförande i Bridgewater. Hon delgav de anställda beskedet i ett utskick på tisdagen.

"Eileens avgång utgör det senaste steget i vår framgångsrika omstöpning från ett grundarlett företag till att bli en stark institution", skrev grundaren Ray Dalio, kvarvarande vd David McCormick och ordförande John Megrue i ett kundmeddelande efter att beskedet getts.

Den avgående vd:n kommer vara kvar på firman fram till mars, och hon har tidigare uppgett att Bridgewater inte kommer bli hennes sista jobb.

"Det här är ett naturligt steg nu, eftersom att jag uppnått mina mål och är sugen på nya utmaningar", skrev hon.

Ray Dalio har under de senaste veckorna väckt uppmärksamhet i form av rapportering om att fonden ingått gigantiska blankningspositioner mot den amerikanska aktiemarknaden, något finansmannen förnekat. Han har dock öppet förutspått att den nuvarande makroekonomiska miljön med billiga krediter för kapitalstarka gör de rika rikare och till sist kommer att leda till en kollaps med oroligheter i civilbefolkningar i välutvecklade länder.

"Världen har blivit galen och systemet är trasigt", skrev han nyligen i en artikel på Linkedin.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom