Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Leif Johansson om Ericssons styrka

2011-03-03 11:06

Efter nomineringen till jobbet som styrelseordförande för Ericsson uttalar sig nu Leif Johansson om Ericsson ekonomiska ställning.

Leif Johansson, som nominerats till ny styrelseordförande för Ericsson, ser bolagets position inom såväl nätverk som professionella tjänster som stark. Att Ericsson har en nettokassa på drygt 51 miljarder kronor ser han som positivt.

Det säger Leif Johansson till Nyhetsbyrån Direkt i anslutning till en presskonferens med anledning av att Ericssons nomineringskommitté föreslagit honom till att efterträda Michael Treschow som bolagets styrelseordförande.

- Min uppgift blir att leda styrelsens arbete, och jag har stor respekt för koncernledningens förmåga att leda bolaget. Sedan får vi se vad det första styrelsemötet ger, säger Leif Johansson.

Ericsson stängde 2010 med en nettokassa på drygt 51 miljarder kronor och en soliditet på 52,1 procent.

- Jag ser det som en styrka att Ericsson har en konservativ balansräkning, särskilt i de tider som varit. Sedan kan jag inte kommentera den frågan mer, säger Leif Johansson.

Volvo, som han lämnar under sommaren, har som vana att lämna prognoser och kommentera marknadsutvecklingen. Ericsson, som Leif Johansson nu är på väg mot, har däremot undvikit att lämna konkreta prognoser under de senaste åren.

- Det är viktigt att ett företag kommunicerar väl, generellt sett, och det är min bedömning att Ericsson gör det, säger Leif Johansson till Direkt.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom