Lexmark höjer åter Readsoft-bud

Lexmark har köpt ytterligare aktier i mjukvaruföretaget och höjer samtidigt sitt bud på bolaget.

Lexmark meddelar att man har förvärvat aktier från bolagets grundare, Lars Appelstål och Jan Andersson till ett pris om 57 kronor per aktie. Efter nämnda förvärv äger Lexmark nu aktier Readsoft motsvarande cirka 35,4 procent av aktierna och 52,2 procent av rösterna. Samtidigt höjs budet till 57 kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det tidigare budet låg på 55,50 kronor och Hylands senaste bud låg på 55 kronor. Det nuvarande erbjudandet ger en premie om 23,1 procent jämfört med slutkursen 46,30 kronor för Bolagets B-aktie på NASDAQ OMX Stockholm den 11 juli 2014.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets