Lista: Här är världens mest konkurrenskraftiga städer

New York, London och Paris är fortsatt världens mest konkurrenskraftiga städer. Men detta kan snart ändras, enligt 2019 Global Cities Report, som pekar på Stockholm som en av de städer som kan utmana jättarna.
Lista: Här är världens mest konkurrenskraftiga städer - regnbaga-new-york-700_binary_6961640.jpg

Det är tionde året i rad som New York, London, och Paris intar första, andra, respektive tredje platsen på A. T. Kearneys lista över de mest attraktiva städerna för företag och anställda. Men enligt konsultfirman väntas utvecklingen i Europa, Asien och Mellanöstern skriva om kartan för de mest konkurrenskraftiga städerna. Det skriver CNBC.

Utefter parametrarna personligt välmående, ekonomi, innovation och styre, har nämligen A. T. Kearney även tittat på vilka städer som har potential att leda listan i framtiden. Leder listan här gör London, följd av Singapore och San Francisco. Stockholm kommer in på plats tio.

Konsultfirman pekar också på den ekonomiska utvecklingen i Kina och Mellanöstern. Bland annat har kinesiska städer vuxit tre gånger snabbare än sina amerikanska motsvarigheter de senaste tio åren.

Lista: De tio mest konkurrenskraftiga städerna

  1. New York
  2. London
  3. Paris
  4. Tokyo
  5. Hongkong
  6. Singapore
  7. Los Angeles
  8. Chicago
  9. Peking
  10. Washington D.C.

 

Lista: Framtidens 10 mest konkurrenskraftiga städer

  1. London
  2. Singapore
  3. San Francisco
  4. Amsterdam
  5. Paris
  6. Tokyo
  7. Boston
  8. München
  9. Dublin
  10. Stockholm

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets