Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Lista: Här är världens mest konkurrenskraftiga städer

2019-06-11 13:59
Foto: Patrick Sison/TT

New York, London och Paris är fortsatt världens mest konkurrenskraftiga städer. Men detta kan snart ändras, enligt 2019 Global Cities Report, som pekar på Stockholm som en av de städer som kan utmana jättarna.

Det är tionde året i rad som New York, London, och Paris intar första, andra, respektive tredje platsen på A. T. Kearneys lista över de mest attraktiva städerna för företag och anställda. Men enligt konsultfirman väntas utvecklingen i Europa, Asien och Mellanöstern skriva om kartan för de mest konkurrenskraftiga städerna. Det skriver CNBC.

Utefter parametrarna personligt välmående, ekonomi, innovation och styre, har nämligen A. T. Kearney även tittat på vilka städer som har potential att leda listan i framtiden. Leder listan här gör London, följd av Singapore och San Francisco. Stockholm kommer in på plats tio.

Konsultfirman pekar också på den ekonomiska utvecklingen i Kina och Mellanöstern. Bland annat har kinesiska städer vuxit tre gånger snabbare än sina amerikanska motsvarigheter de senaste tio åren.

Lista: De tio mest konkurrenskraftiga städerna

 1. New York
 2. London
 3. Paris
 4. Tokyo
 5. Hongkong
 6. Singapore
 7. Los Angeles
 8. Chicago
 9. Peking
 10. Washington D.C.

 

Lista: Framtidens 10 mest konkurrenskraftiga städer

 1. London
 2. Singapore
 3. San Francisco
 4. Amsterdam
 5. Paris
 6. Tokyo
 7. Boston
 8. München
 9. Dublin
 10. Stockholm

 

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom