Liten återhämtning på Wall Street

De ledande börserna i New York återhämtade en del av den tidiga nedgången under torsdagen, men stängde svagt nedåt. Den ökade riskviljan under kvällen åtföljdes av ett stigande oljepris.
Liten återhämtning på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,3 procent till 26.891. Det bredare indexet S&P 500 sjönk 0,2 procent till 2.977, medan Nasdaqs kompositindex tappade 0,6 procent till 8.031.

Sektorsvis var det störst uppgångar för fastighetsbolag och dagligvaror, medan energisektorn gick tyngst.

Börsen sjönk initialt på torsdagen efter att rapporten från en visselblåsare, som eventuellt kan leda till riksrätt för president Donald Trump, släppts. Vidare kom uppgifter om att USA troligen inte förlänger dispensen för amerikanska bolag att handla med Huawei.

”Marknaden verkar vara mer fokuserad på Trumps handelspolitik än risken för att han ställs inför riksrätt”, sade Mike Ryan på UBS Global Wealth Management till Bloomberg News.

Bland enskilda aktier steg Beyond Meat 11,5 procent på nyheten att McDonald’s ska testa bolagets grödobaserade hamburgare på restauranger i kanadensiska Ontario.

Conagra, verksamt inom fryst mat, avancerade 3,7 procent efter ett kvartalsresultat som var bättre än väntat.

Brittiska tobaksbolaget Imperial Brands var ner drygt 13 procent i New York-handeln efter att ha sänkt sin helårsprognos.

Kryssningsoperatören Carnival sjönk 8,6 procent efter att ha sänkt prognoserna för helåret i samband med rapporten för det tredje kvartalet. Sektorkollegan Norwegian Cruise Line drogs med i fallet och var ned 3,8 procent.

Electrolux konkurrent Whirlpool steg 3,0 procent efter att JP Morgan uppgraderat aktien till övervikt från neutral.

Autoliv har fått sänkt kreditbetyget av S&P till BBB+ från tidigare A-. Enligt kreditvärderingsinstitutet är utsikterna fortsatt negativa. Aktien var dock upp 0,9 procent.

Musikstreamingföretaget Spotify backade 1,7 procent utan bolagsspecifika nyheter.

Oljebolaget Exxon Mobil har sålt tillgångar i Norge till ett värde av 4,5 miljarder dollar. Aktien var ned 0,5 procent.

Vidare steg oljepriset under kvällen på nyheten att Pentagon kommer att skicka militärutrustning och personal till Saudiarabien, rapporterade Bloomberg.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 4 punkter till 1,69 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco