Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Littorin blir pr-konsult

2011-09-16 07:14

Förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin har startat egen pr-byrå i London. Där ska han hjälpa både svenska, brittiska och amerikanska bolag med kommunikation och samhällsrelationer.

Den nya pr-byrån har namnet Gibran Associates Ltd, skriver Dagens Industri, som citerar ett mejl från Littorin.

”Efter att ha tillbringat våren på Stanford i soliga Kalifornien är det nu dags att gå vidare. Från och med månadsskiftet kommer jag att vara i London där jag har startat eget”, skriver han till sina kontakter.

Sven Otto Littorin har tidigare varit pr-konsult på Kreab, en av Sveriges största pr-byråer, och arbetat både från Sverige och USA.

Men det är inom politiken och moderata samlingspartiet som han gjort karriär. Han har varit partisekreterare i Moderata Samlingspartiet och ledamot Allians för Sverige, den arbetsgrupp som banade vägen för den borgerliga fyrpartiregeringen. Han belönades med posten som arbetsmarknadsminister i alliansregeringen.

Men de stora rubrikerna skapade han förra sommaren. Den 7 juli, mitt under Almedalsveckan i Visby, höll han en presskonferens och meddelade att han lämnar regeringen och sitt jobb som arbetsmarknadsminister.
 

Anledningen var att Aftonbladet var redo att gå ut med uppgifter om att Sven Otto Littorin haft upprepade kontakter med prostituerade på sexsajter på nätet.

Han hade samtidigt ett tilltrasslat privatliv med skilsmässa och vårdsnadstvist med sin fru Anne Zetterberg, dotter till förre Volvodirektören Christer Zetterberg.

Lars-Anders Karlberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom