Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Ljusning i sikte för sargat klädbolag

2018-10-15 08:13
Foto: Borgen, Ørn E./NTB scanpix/ TT

Wesc meddelar att kollektionen för vår/sommar 2019 har mottagits väl. "Bolagets långsiktiga marginal- och resultatmål kan med denna utveckling komma att uppnås redan under 2020", skriver Wesc i ett pressmeeddelande

Om genomförsäljningen går bra och den positiva utvecklingen fortsätter även för höst/vinter 2019 ser bolaget goda förutsättningar för att nå positivt resultat för helåret 2019.

På den Nordamerikanska marknaden ökade värdet på förorder för vår/sommarkollektionen 2019 med över 150 procent jämfört med fakturerad försäljning motsvarande säsong 2018.

Licenstagarna för produktkategorierna Underwear, Socks, Loungewear och Kids rapporterar att varumärket har mottagits väl och indikerar att förorder har kommit in med ökad volym jämfört med föregående säsong då dessa lanserades för första gången. För Europa är ökningen i förorder närmare 90 procent för vår/sommarkollektionen 2019 jämfört med fakturerad försäljning motsvarande säsong 2018 och huvuddelen av ökningen avser en stark tillväxt på den svenska hemmamarknaden, heter det.

"Bolagets långsiktiga marginal- och resultatmål kan med denna utveckling komma att uppnås redan under 2020", skriver Wesc.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom