Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Löfven lyfter S

2012-02-13 06:37

Partiledarbytet har gjort att en del väljare hittat tillbaka till Socialdemokraterna. Även Vänsterpartiet ökar, vilket gör att gapet blocken emellan nu är under 1 procentenhet.

Senaste väljarbarometern från United Minds, visar att Socialdemokraterna med nya partiordföranden Stefan Löfven ökar till 26 procent av väljarstödet, en uppgång med 2,4 procentenheter.

Även Vänsterpartiet med Jonas Sjöstedt ökar i undersökningen med 1,3 procentenheter till 9,2 procent.

Och trots att Miljöpartiet tappar till 10,5 procent, är gapet till Alliansen nu endast 0,6 procentenheter. Centerpartiet hamnar under fyraprocentsspärren i den senaste undersökningen, så om det vore val idag skulle de rödgröna få ett större väljarstöd än alliansens tre partier.

Nu när fighten om partiledarposten i Kristdemokraterna är över får segraren Göran Hägglund ett ökat väljarstöd. Partiet ökar med 1,9 procentenheter till 4,7 procent och ligger nu klart ovanför fyraprocentsspärren.

Sverigedemokraterna tappar till 7,2 procent, men fortsätter att behålla sin vågmästarroll.

Förändringarna från januarimätningen befinner sig inom felmarginalen.

Jonas Karström

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom