Londonbaserat bolag erbjuder courtagefri USA-handel

 Det Londonsbaserade fintechbolaget Revolut gör en europeisk offensiv och erbjuder kunder courtagefri handel med amerikanska aktier.
Londonbaserat bolag erbjuder courtagefri USA-handel - usa-flagga-affarsvarlden-700_binary_6855720.png

Erbjudandet, som även riktar sig mot svenska kunder, gäller i ett första steg bolagets så kallade ”Metal”-kunder och avser 300 aktier på New York-börsen och Nasdaq.

Ett så kallat ”Metal”-abonnemang kostar cirka 140 kronor i månaden och då ingår 100 courtagefria köp per måndag.

Kunder med billigare tjänstepaket kommer ”inom kommande veckor” också erbjudas courtagefri handel, dock med skarpare begränsningar. Bolaget utlovar även tillgång till fler marknader och investeringsprodukter ”inom en snar framtid”.

Revolut, som grundades 2015 och som via digitala lösningar vill utmana de traditionella bankerna på en rad områden, har 6 miljoner användare i Europa, enligt bolagets egna uppgifter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets