Loomis inleder utredning efter anklagelser om penningtvätt

Kontanthanteringsbolaget Loomis har initierat en intern såväl som en extern utredning efter att en dansk journalist anklagat bolaget för att ha levererat kontanter till ett växlingskontor i Danmark som använts för avancerad penningtvätt.
Loomis inleder utredning efter anklagelser om penningtvätt - loomis-affarsvarlden-700_binary_6892084.png

Det framgår av ett pressmeddelande.

Journalistens anklagelser fördes fram under bolagets årsstämma under onsdagen, något Dagens Industri rapporterade tidigare på onsdagen.

Enligt tv-programmet Operation X, som kan sägas vara Danmarks motsvarighet till Uppdrag granskning, ska Loomis ha försett ett växlingskontor i Köpenhamn med 715 miljoner kronor och dessa ska ha använts i ett penningtvättsupplägg. Operation X ska enligt DI basera sina uppgifter från förundersökningsmaterial och från källor inom den danska polisen.

”Enligt Operation X ställde fram till mars 2016 Nordea upp med kontanter, men storbanken ska ha dragit sig ur upplägget i mars 2016. Då vände sig nätverket till Loomis, som fram till och med en polisrazzia den 10 oktober 2017 försåg ringen med kontanter”, skriver Dagens Industri om Operation X:s uppgifter.

Loomis kommer samarbeta med myndigheter i ärendet, betonar bolaget i pressmeddelandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco