Lorenzo Grabau dumpar Kinnevik - köparen okänd

2017-01-11 15:48 Direkt Affärsvärlden
Lorenzo Grabau. Foto: Kinnevik

Kinneviks förra vd Lorenzo Grabau har sålt eller flyttat närmare 1 miljon aktier i investmentbolaget.

Holdings statistik visar också att Handelsbanken Luxembourg har ökat sitt innehav med lika många aktier i Kinnevik under perioden.

Av statistiken framgår dock inte vem som äger de på banken registrerade aktierna.

Noteras kan dock att Handelsbanken Luxembourg står som institut intill Cristina Stenbecks innehav i ägarlistan, och Handelsbanken är enligt uppgifter till Nyhetsbyrån Direkt sedan länge Kinneviks husbank (grundaren Hugo Stenbecks svärfar och svåger var båda chefer i banker som så småningom uppgick i Handelsbanken).

Två fakta pekar å andra sidan på att det rör sig om att Lorenzo Grabau själv enbart har flyttat sitt innehav: Cristina Stenbeck är genom att hon är styrelseledamot i Kinnevik insynsperson och har inte rapporterat något köp av aktierna, och Kinnevik som bolag har inte heller rapporterat posten som ett återköp.

995.000 B-aktier i Kinnevik är med dagens kurs värda 221 miljoner kronor, 6 miljoner kronor mindre än när Lorenzo Grabau tillträdde den 1 maj 2014.

 Under tiden har dock utdelningen summerat till 33 miljoner kronor för posten, inklusive två utdelningar på sammanlagt 15 kronor och en extra kontantöverföring på 18 kronor per aktie. Posten räcker till plats 39 i Kinneviks ägarlista.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom