Lotteriinspektionen: Den reglerade spelmarknaden minskar

Den reglerade svenska spelmarknaden minskar, enligt Lotteriinspektionen som ser en fortsatt tröghet för de flesta aktörerna på den svenska spelmarknaden.

Under det första halvåret 2014 beräknas den reglerade svenska spelmarknaden ha haft en bruttoomsättning på cirka 19,3 miljarder kronor. Efter utbetalda vinster återstod 7,8 miljarder kronor till aktörerna.

Det är en bruttominskning med drygt en miljard kronor, i löpande priser, jämfört med samma period förra året. Räknat på procent blir det en omsättningsminskning med drygt 3 procent, uppger Lotteriinspektionen vidare på sin hemsida.

Svenska Spel, inklusive Casino Cosmopol, omsatte 10,7 miljarder kronor under årets två första kvartal. Det är en minskning med nästan 5 procent jämfört med samma period 2013. Spel på Vegas och nätpoker minskade mest, -24,8 respektive -11,4 procent. Den enda spelformen som ökade var sportspel. Den procentuella ökningen var drygt 20 procent.

Nedgången hänger enligt Svenska Spels presschef Johan Tisell samman med att bolaget under året börjat kräva registrering med spelkort från spelare som använder automaterna. Under en intervju med TT säger Tisell också att han tror att nedgången förklaras av en allt hårdare konkurrens från oreglerade online- och mobilspel, samt Svenska Spels beslut att slopa alla typer av bonusar till nya spelare.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.