Loxam lägger bud på Ramirent

Franska Loxam och finländska Ramirent, som båda hyr ut utrustning till olika industrier, har kommit överens om att gå samman i en affär där Loxam lägger ett rekommenderat bud på Ramirent uppgående till 9 euro per aktie.
Loxam lägger bud på Ramirent - euro-affarsvarlden-700_binary_6876810.jpg

Budpriset innebär en premie om 65,4 procent baserat på Ramirents stängningskurs den 7 juni och 56 procent baserat på Ramirents snittkurs under de tre senaste månaderna.

Budet värderar Ramirent till nära 970 miljoner euro och styrelsen i Ramirent rekommenderar budet.

Storägarna i Ramirent, Nordstjernan och Julius Tallberg, samt bolagets vd Tapio Kolunsarka och finanschef Jukka Havia har åtagit sig att acceptera budet, motsvarande cirka 32 procent av kapitalet.

Bland villkoren i budet är en acceptansgrad på över 90 procent.

Loxam är ledande i Europa på att hyra ut utrustning till bland annat bygg, industri och offentlig sektor. Bolaget hade per 31 december 2018 en uthyrningsflotta på cirka 350.000 utrustningsdelar och omsatte 1.483 miljoner euro under helåret 2018. Losxam har cirka 8.000 anställda.

Ramirent är ledande i Norden och Baltikum på att hyra ut utrustning inom bland annat bygg, industri och bostad. Bolaget omsatte 712 miljoner euro 2018 och har 2.900 anställda.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco