Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Lufthansas lågprisdel Eurowings fokuserar på kortdistans

2019-06-24 13:58
Flygplan från Lufthansa. Foto: All over press

Flygkoncernen Lufthansas lågprisdel Eurowings kommer att fokusera på kortdistansflyg framöver. Eurowings långdistansflyg kommer att föras över till andra flygoperatörer inom koncernen.

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med måndagens kapitalmarknadsdag. Lufthansa är en Star Alliance-partner till SAS och ägare av, utöver Lufthansa, bland annat även Austrian, Swiss och Brussels Airlines.

Rörande Brussels Airlines heter det att denna del inte längre ska integreras i lågprisdelen Eurowings utan i stället ska verka närmare Lufthansa-nätverket. Ytterligare information inklusive en så kallad "turnaround"-plan för Brussels Airlines är att vänta i det tredje kvartalet.

I förra veckan vinstvarnade Lufthansa och för Eurowings sänktes bedömningen från ett resultat omkring noll till en bedömning om justerad rörelsemarginal på mellan -4 och -6 procent. På måndagen anger Lufthansa att Eurowings ska till vinst "så snabbt som möjligt". Enhetskostnaden för lågprisdelen ska sänkas med 15 procent till 2022. Enligt Bloomberg News siktar Lufthansa med att nå så kallad "break even" för lågprisdelen under 2021.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom