Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Lululemon rusar i förhandeln

2017-12-07 15:17
Foto: Paul Brown/IBL

De ledande börserna i USA väntas visa en blandad utveckling när torsdagens handel drar i gång. Samtidigt som Dow Jones ser ut att pressas verkar det som att Nasdaq kommer att öppna på plus.

Skattereformen och budgetförhandlingar är fortfarande stora frågor för investerarna på USA-marknaderna.

Förhoppningar finns om att man rör sig mot ett slutligt skatteförslag. Senaten i USA gav på onsdagen grönt ljus till att inleda förhandlingar med representanthuset om att ta fram en gemensam version av skattereformen. Målsättningen är att anta ett gemensamt förslag senast den 22 december.

President Donald Trump ska under torsdagen möta ledare för kongressen för att förhandla fram en långsiktig utgiftsbudget för att undvika en federal nedstängning.

På onsdagskvällen bekräftade också Donald Trump att landet erkänner Jerusalem som Israels huvudstad, i stället för som tidigare Tel Aviv, trots varningar om att beslutet kan försvåra fredsprocessen i området.

Strax efter klockan 15 på torsdagen var terminen för Dow Jones industriindex ned 0,3 procent och terminen för det bredare S&P 500 hade backat 0,1 procent. Terminen för det mer teknikdominerade Nasdaq 100 noterades 0,1 procent högre.

På onsdagen visade USA-indexen mindre rörelser och vid stängning hade Dow Jones backat 0,2 procent, S&P500 var i stort sett oförändrat medan Nasdaq däremot steg 0,2 procent.

I Europa noterades de ledande indexen till oförändrade nivåer eller på svagt minus.

Uppåt var det däremot på oljemarknaden, där terminen för WTI-oljan hade stigit 0,5 procent. Även basmetallerna uppvisade något stigande priser, med undantag för en nedgång för aluminium.

På aktiefronten handlades Lululemon upp 8,5 procent. Sportklädesbolaget presenterade en stark kvartalsrapport sent på onsdagskvällen.

Även chiptillverkaren Broadcom kom med en stark rapport. Aktien handlades upp 4,2 procent i förhandeln.

Konglomeratet General Electric, som ska dra ned med 12.000 jobb globalt vid sin kraftverksamhet, steg 0,3 procent.

Statistik som presenterats före börsöppningen visade på 236.000 nyanmälda arbetslösa förra veckan. Analytikerna hade räknat med 240.000, enligt Bloomberg News.

Klockan 15.45 presenteras veckodata över Bloombergs konsumentförtroende.

Fokus riktas annars mot fredagens sysselsättningsrapport. På fredag löper även den nuvarande finansieringen av statens verksamhet ut.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom