Lundberg-arvingen: ”Världens bästa företag”

Louise Lindh, dotter till finansmannen Fredrik Lundberg, berättar i en intervju med Fastighetstidningen bland annat om hur det är att arbeta ihop med sin pappa och hur hon ser på ett kommande tronskifte.

Louise Lindh, 35, är regionchef och vice vd för Stockholm Fastighets AB LE Lundberg. Hon är även styrelseledamot i skogsbolaget Holmen, fastighetsbolaget Hufvudstaden och investmentbolaget Lundbergföretagen.

Det är hon som tillsammans med lillasystern Katarina Martinson förväntas ta över ägarrollen i pappa Fredrik Lundbergs familjeimperium. Den svenske finansmannen är en av Sveriges rikaste personer och hans investmentbolag har ett aktieinnehav på cirka 55 miljarder kronor.

Det omskrivna tronskiftet lär med största sannolikhet dröja ett tag till, enligt Louise Lindh.

– Nu måste jag bredda mig och lära mig andra saker också. Det är otroligt roligt med fastigheter och jag kommer inte att släppa det, säger hon till Fastighetstidningen.

Efter gymnasiet valde Louise Lindh att utbilda sig till civilekonom och efter examen följde två arbetsår på revisionsbyrån KPMG.

– Det var jättekul. Men samtidigt frågade jag mig själv: Varför jobbar jag på KPMG när jag lika gärna kan jobba på vårt eget företag?

Enligt tidningen var det Fredrik Lundberg som rådde henne att läsa till civilekonom i stället för arkitekt. Nu är han formellt hennes chef men enligt Louise Lindh är det sällan han lägger sig i hennes arbete.

– Han har aldrig kommit in till mig och frågat ”varför gjorde du si eller så”. Men han är så klart väldigt nyfiken på hur det går med olika förhandlingar, säger hon till Fastighetstidningen.

Fredrik Lundberg är också hennes största förebild och hon beskriver Lundbergs som ”världens bästa företag” med en platt organisation och en stor lyhördhet.

– Om någon kommer till mig med en idé så kan vi köra igång den i morgon. Man kan faktiskt vara med och utveckla företaget här, säger hon till Fastighetstidningen.

Louise Lindh

Namn: Eva Louise Katarina Lindh
Född: 20 oktober 1979
Familj: Man och två barn.
Bor: Östermalm, Stockholm.

Är verksam i totalt 19 bolag, varav de 10 största är:
L E Lundbergföretagen, ordinarie ledamot
Holmen, ordinarie ledamot
Hufvudstaden, ordinarie ledamot
Fastighets AB L E Lundberg, vice vd och ordinarie ledamot
J2L Hoding, Ordinarie ledamot, styrelseordförande
L E Lundberg Kapitalförvaltning, ordinarie ledamot
Byggnads Aktiebolaget L E Lundberg, ordinarie ledamot
Byggnadsaktiebolaget Karlsson & Wingesö, ordinarie ledamot
Aktiebolaget Sigfrid Stenberg, ordinarie ledamot
Diesel Motor Nordic, ordinarie ledamot

(Källa: Retriever)

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.