Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Lundin-familjens julköp

2017-12-27 14:05
Foto: Lundin Petroleum

Råvarufamiljen Lundin har köpt fler aktier i Black Pearl och i Ngex.

I affärer daterade 21 december köptes 2,5 miljoner aktier i gruvprospekteringsbolaget Ngex Resources, enligt svenska Finansinspektionens insynsrapportering.. Köpen skedde via ägarbolagen Lorito och Zebra till kursen 1:00 kanadadollar. Investeringen summerar därmed till totalt cirka 16 miljoner kronor.

Familjen Lundin äger cirka 21 procent av aktierna i Ngex, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Ngex meddelade i mitten av december att det avser att ta in 12,5 miljoner kanadadollar, cirka 82 miljoner kronor, i en nyemission med emissionskurs 1:00 kanadadollar. Det är inte känt om insynsköpen har något samband med den riktade emissionen.

I tungoljebolaget Black Pearl Resources har Zebra Holdings den 22 december köpt 115.300 aktier, enligt den kanadensiska insynstjänsten Canadian Insider. Transaktionen rapporterades in den 23 december. I Blackpearl gjordes köpen till kursen 1:06 kanadadollar, motsvarande cirka 6:95 svenska kronor. Affären var därmed värd totalt cirka knappt 0,8 miljoner kronor.

Exakt hur stort ägande familjen Lundin har i Black Pearl är inte känt. Enligt den svenska ägardatatjänsten Holdings uppgår innehavet till 12,2 procent av aktierna, enligt en uppgift som är daterad september 2016. Även ägaruppgiften som finns i Bloomberg-systemet ligger på dryga 12 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom