Lundin Petroleum klår förväntningarna

Oljebolaget Lundin Petroleums ebitda-resultat blev 411 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2019.
Lundin Petroleum klår förväntningarna - alex-schneiter-lundin-petroleum-700_binary_6842454.png

Analytikerna hade räknat med ett ebitda-resultat på 393 miljoner, enligt Infront Datas sammanställning inför rapporten.

Lundin Petroleums intäkter uppgick till 1.215 miljoner dollar för perioden. Här låg konsensusprognosen på 466 miljoner. I intäkterna ingår redan känd vinst från försäljning av tillgångar med 757 miljoner dollar.

Produktionen uppgick under kvartalet uppgick till 82,7 tusen fat oljeekvivalenter per dag under kvartalet. Väntat var 78,9 tusen fat per dag.

Lundin Petroleum snävar in sin produktionsprognos för 2019. Den nya prognosen är en produktion på i snitt 90.000-95.000 fat per dag. Tidigare var bedömningen 75.000-95.000 fat per dag.

Det framgår av delårsrapporten.

Enligt Infront Data väntades snittproduktionen under 2019 inför torsdagens rapport uppgå till 87 tusen fat per dag.

Bolaget sänker sin prognos om totala kostnader för utbyggnadsinvesteringar och prospektering till 1.055 miljoner dollar, från tidigare 1.110 miljoner dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets