Lyckad studie ger köpläge i Astra Zeneca

En färsk cancerstudie lyfter Astra Zeneca. Kursutvecklingen ger en försmak av vad som kan vara att vänta i höst.
Lyckad studie ger köpläge i Astra Zeneca - astra-zeneca-700_binary_6840022.jpg

KÖP. Att läkemedlet Imfinzi – med den aktiva substansen durvalumab – tycks kunna stoppa tumörtillväxten i vissa typer av lungcancer, visade sig just så lyckosamt som några av de största optimisterna hade hoppats på.

Det är goda nyheter. Inte bara för patienterna utan också för Astra Zeneca som nu fått svart på vitt att bolaget lyckats utveckla en immunoterapeutisk cancerhämmare. Det handlar alltså om ett av de moderna cancerläkemedel som aktiverar och utnyttjar kroppens eget immunförsvar för att bekämpa tumörer.

Astra Zeneca är ett av storbolagen i branschen som ligger längst fram inom immunoterapeutiska cancermediciner. Senast vi bedömde aktien, i september 2015, låg kursen på 540 kronor i efterdyningarna till konkurrenten Pfizers misslyckade bud. Säljrekommendationen visade sig lyckosam, då Astra-aktien backat 15 procent något år senare. Den ökade sannolikheten till framgång med cancermedicinerna gör att vi ställer om och höjer riktkursen till 635 kronor.

Det här är en nedkortad version av analysen Immun mot bakslagEn färsk cancerstudie lyfter Astra Zeneca. Kursutvecklingen ger en försmak av vad som kan vara att vänta i höst..

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco