Lyft på Kinabörserna

Asienbörserna utvecklades blandat på fredagen med plus i Kina och en stängning kring oförändrade nivåer på Tokyobörsen.
Lyft på Kinabörserna - asien-aktier-700_binary_6841679.png

Stämningen på Kinabörserna förbättrades av nyheten om att Kinas statliga planeringsorgan NDRC har godkänt tolv investeringsprojekt till ett värde på 70,5 miljarder yuan och också planerar att öka folkets disponibla inkomster.

På Hongkong-börsen, som var upp 1 procent, fanns fastighetsaktier bland vinnarna.

Japanska räntor var på morgonen, svensk tid, svagt upp och yenen stabil mot dollarn. Bank of Japan drog på fredagen ned köpen av fem-tioåriga obligationer för första gången sedan i december och Japans tioårsränta sjönk tillfälligt till den lägsta nivån sedan 2016. På Tokyobörsen stängde Nikkei-index på +0,1 procent och det bredare Topix något högre. Även här var fastighetsaktier draglok, liksom bolag i telekomsektorn.

Nordkorea avfyrade på natten återigen projektiler i havet mellan Koreahalvön och Japan. Landet är argt över den gemensamma militärövning som Sydkorea och USA genomför för närvarande. Kospi-index i Sydkorea backade 0,6 procent.

I USA avslutade de ledande börsindexen torsdagen på plus, med undantag för Nasdaq som stängde på lätt minus, efter ännu en volatil handelsdag där handelskonflikten mellan USA och Kina fortsatte vara i centrum. USA:s president Donald Trump sade på torsdagen att Kina vill ha ett avtal med USA och att framsteg görs i samtalen med Peking, enligt amerikanska medier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco