Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Mackmyra rasar efter försäljningsbesvikelse

2019-02-11 10:12
Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

Stockholmsbörsen öppnade klart på plus där 27 av aktierna på OMXS30 noterades upp.

Utvecklingen var likartade på de större marknaderna i Europa efter att New York i fredags stängt på dagshögsta och en positiv utveckling i Asien nu på morgonen.

Nyhetsflödet var tunt då rapportperioden på måndagen tar en tillfällig paus. Ett antal justerade rekommendationer och riktkurser satte sin prägel på kursutvecklingen.

Dollarn handlades på en fortsatt hög nivå med fokus på de stundande handelssamtalen mellan Kina och USA där parterna möts i Peking senare i veckan. Kronan noterades till 9:26 mot dollarn.

Vid 10-tiden var Stockholmsbörsens OMXS30-index upp 0,9 procent till 1.541. Aktier för drygt 2 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Såväl Tyskland som Frankrike var 1,0 procent upp.

I topp på OMXS30 återfanns Skanska och Hexagon med uppgångar på 2,3 procent.

I motsatt läger noterades Securitas, där Jefferies sänkt rekommendationen till underperform (behåll), 0,5 procent ner.

Millicom avancerade 2 procent. SEB Equities har höjt aktien till köp (behåll).

Dometic, som rapportklättrade drygt 15 procent i fredags, fortsatte nära 5 procent upp. Ett antal höjda riktkurser och upprepade köprekommendationer har märkts på morgonen däribland från Pareto Securities och Danske Bank Market.

Handelsbanken Capital Markets har höjt AAK till öka (minska) och riktkursen till 140 kronor (130). Aktien steg nära 3 procent till drygt 133 kronor.

Mackmyra tappade hela 18 procent. Bolaget uppgav på fredagskvällen att det inte nått den försäljningsnivå som planerats. En ökning av omkostnader tynger resultat och kassaflöde i större utsträckning än planerat och just nu genomförs därför ett effektivitetsprogram.

Catena Medias vd Per Hellberg har köpt aktier i bolaget för drygt 4 miljoner kronor. Aktien steg 3,5 procent.

Shamaran steg 7 procent till 66 öre. Pareto Securities har återupptagit bevakning av bolaget med rekommendation köp och riktkurs 1:00 krona.

I övrigt på rekommendationsfronten har Dagens Industri satt köp på Cloetta och aktien avancerar 2,8 procent. Börsveckan ger köpråd för Rejlers och Eolus och aktierna stiger 4 respektive 6 procent. Bygghemma backar +6 procent efter ett säljråd.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom